ΑΡΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΔΥΑΣΜΟΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Το κίτρινο  δημιουργεί συναισθήματα χαράς γαλήνης και τρυφερότητας. Συνδυάζεται ιδανικά με πορτοκαλί και λαχανί χρώματα ανάλογα του κίτρινου  που υπόσχονται ένα αισθητικό αποτέλεσμα αρμονικό και ευχάριστο, ιδανικό για το χώρο του καθιστικού. Επειδή όμως το κίτρινο το λαχανί και το πορτοκαλί είναι αρκετά ζωηρά χρώματα, μετριάστε την ένταση τους προσθέτοντας στη χρωματική παλέτα του δωματίου και περισσότερο ουδέτερες αποχρώσεις όπως το ανοιχτό γκρι της τσιμεντοκονίας και το φυσικό χρώμα κάποιου ανοιχτόχρωμου ξύλου, όπως ο σφένδαμος και ο δρυς. Τέλος μπορείτε να ξαφνιάσετε με μικρές διακοσμητικές εκπλήξεις, έπιπλα και αντικείμενα σε ζωηρές αποχρώσεις, χωρίς βέβαια να το παρακάνετε με την πληθώρα χρωμάτων. Τολμήστε, για παράδειγμα, να συμπληρώσετε την σύνθεσή σας με μερικά μπλε βάζα. Το μπλε, συμπληρωματικό χρώμα του πορτοκαλί, δημιουργεί στο χώρο μια αίσθηση ισορροπίας και δύναμης.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΩΧΡΑ

 

 

 

 

Το βαθύ κόκκινο χρώμα σε συνδυασμό με την ώχρα και τις χρυσές αποχρώσεις έχουν στολίσει πολυτελή παλάτια επιβλητικά θέατρα ακόμη και χριστιανικούς ναούς. Τα έντονα συναισθήματα και η επιθετική επιβολή του συνδυασμού σε κάθε χώρο μαγνητίζει τα βλέμματα και κερδίζει φανατικούς οπαδούς. Μετά το πέρασμα από τις νεοκλασικές κατοικίες σήμερα ο συνδυασμός βρίσκει εφαρμογή στη minimal αισθητική. Η παραδοσιακή χρήση του ήθελε το κόκκινο χρώμα στις βαριές βελούδινες κουρτίνες με τη ζεστή ώχρα στους τοίχους ή τα υφάσματα. Σήμερα στις σύγχρονες κατοικίες ένας κόκκινος τοίχος αναδεικνύεται σε εξέχον διακοσμητικό στοιχείο. Βάψτε τους υπόλοιπους τοίχους με ώχρα και παίξτε με τις τεχνοτροπίες δίνοντας ξεχωριστό αισθητικό ενδιαφέρον. Επιλέξτε τόνους της ώχρας για τα υφάσματα επιπλώσεως αλλά και για τις κουρτίνες και αποφύγετε να συνδυάσετε υφάσματα σε κόκκινο. Η παραμικρή απόκλιση στην τονικότητα θα καταστρέψει το τελικό αποτέλεσμα. Τα ξύλινα έπιπλα και τα ζεστά παρκέτα ολοκληρώνουν την εικόνα και συμβάλουν στην δημιουργία ενός φιλόξενου δωματίου. Ανεξάρτητα από το ύφος της κατοικίας δώστε έμφαση στη διακόσμηση επιλέγοντας κλασικά ή μοντέρνα αντικείμενα από ασημί ή κασσίτερο. Όσο μοντέρνος και αν είναι ο χώρος σας μην διστάσετε να πειραματιστείτε με ένα εντυπωσιακό φωτιστικό ή έναν πολυέλαιο από κρύσταλλο. Για ένα τελευταίο χρωματικό touch προτιμήστε ένα βάζο από βαθύ γαλάζιο κρύσταλλο Βοημίας.

ΓΚΡΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Το κίτρινο εισάγει ένα ευχάριστα ανεπίσημο ύφος σε κάθε χώρο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις country κατοικίες μέσα στη φύση. Μπορεί το καθαρό κίτρινο να είναι ιδιαίτερα έντονο και σκληρό ωστόσο δουλεύοντας το με άλλα χρώματα, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό. Η έλευση του greek industrial στην αισθητική της διακόσμησης έφερε το λαμπερό, καθαρό κίτρινο στο προσκήνιο. Οι γκρίζοι τοίχοι και τα δάπεδα από τσιμεντοκονία ή με βιομηχανική βαφή φωτίζονται από ένα τοίχο στο χρώμα του κίτρου. Οι αποχρώσεις του γκρι απαλύνουν τη σκληρότητα του έντονου κίτρινου και κατεβάζουν τους τόνους. Η προσθήκη στοιχείων σε μπλε ελεκτρικ είναι μια καλή αν και εκρηκτική επιλογή γι’ αυτό προτιμήστε να καλύψετε μικρές επιφάνειες. Σύμφωνα με τον τροχό των χρωμάτων   το κίτρινο και το μπλε είναι συμπληρωματικά χρώματα και ο συνδυασμός τους μπορεί να δώσει ένα δυναμικό αλλά ισορροπημένο αποτέλεσμα σε κάθε χώρο. Μια πράσινη πινελιά σαφώς προσθέτει αισθητικό ενδιαφέρον στο σύνολο, εφόσον κίτρινο και πράσινο είναι ανάλογα χρώματα που χαρίζουν αρμονία. Μη διστάσετε να προσθέσετε το φυσικό στοιχείο με κάποιο παλιό ξύλινο έπιπλο που αναμφισβήτητα θα αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ

Αυτή η απόχρωση αποπνέει φρεσκάδα και χαρούμενη διάθεση . Μέχρι πριν από μερικά χρόνια θεωρείτο πολύ τολμηρή, όμως πλέων έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στα ελληνικά σπίτια, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα της εξοχής σε διαμερίσματα του αστικού κέντρου. Σε συνδυασμό μάλιστα με το μπλε, χρώμα ανάλογο του πρασίνου, το αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα αρμονικό και εντυπωσιακό. Ο συνδυασμός αυτών των ψυχρών αποχρώσεων είναι ιδανικός για μικρά και ασφυκτικά δωμάτια καθώς όψι μόνο μεγαλώνει οπτικά το χώρο αλλά δημιουργεί και μία αίσθηση δροσιάς! Το πράσινο του μήλου, σε αντίθεση με άλλους τόνους του πράσινου όπως το λάδι και το κυπαρίσσι, περιέχει μεγάλη ποσότητα κίτρινου και κατά συνέπεια είναι αρκετά ζωηρό. Εφόσον το χρησιμοποιείται σε μεγάλη έκταση και αποφασίσετε να περιορίσετε κάπως την έντονη προσωπικότητα του, προσθέστε στο χώρο κάποιο έπιπλο στην ουδέτερη απόχρωση του ξύλου, για παράδειγμα από ανοιχτό δρυ που να ταιριάζει και με το μπλε χρώμα.Γεφυρώστε την απόσταση ανάμεσα στο πράσινο και το μπλε εισάγοντας κάποια λεπτομέρεια σε τιρκουάζ, ενδιάμεσο των δύο χρωμάτων, και συμπληρώστε την διακόσμηση με λουλούδια και φρούτα σε πράσινο και κίτρινο χρώμα. Ο συνδυασμός του κίτρινου με το παράγωγό του τα πράσινο, συντελεί σε ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο και αρμονικό αποτέλεσμα.

 ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΙ ΡΟΖ

 

 

 

 

 

 

Το απαλό γαλάζιο και το ροζ, χρώματα της παιδικής αθωότητας συνδυάζονται μοναδικά σε κλασικές και σύγχρονες κατοικίες. παρόλο που ο συνδυασμός δύο αντίθετων χρωμάτων είναι λίγο επίφοβος, στις παλ εκδοχές του ωστόσο λειτουργεί εξισορροπητικά στο χώρο. αντιπροσωπευτικά χρώματα του ρομαντικού στιλ το ροζ και το γαλάζιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ίδιο δωμάτιο προσφέροντας ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Μπορείτε για παράδειγμα να βάψετε σε παλ ροζ τους τοίχους με εξαίρεση μια επιφάνεια που θα βαφτεί γαλάζια αν διαθέτετε παλιά έπιπλα ή αντίκες σε αυτό το φόντο αποκτούν ένα ρομαντικό χαρακτήρα και καλλιεργούν μία φιλόξενη αίσθηση που κερδίζει με την πρώτη ματιά τον επισκέπτη. Οι γραμμές των σκουρόχρωμων ξύλινων επίπλων γίνονται λιγότερο αυστηρές και πιο φρέσκες. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το γαλάζιο των τοίχων με απαλές ροζ αποχρώσεις, στα υφάσματα ή τις κουρτίνες, που θα ενισχύσουν την ήρεμη διάθεση. Γήινες παλ αποχρώσεις και διακριτικά εμπριμέ σε μικρές επιφάνειες, όπως τα υφάσματα των μαξιλαριών ή μιας πολυθρόνας, μπορούν να δώσουν ξεχωριστό χαρακτήρα στο χώρο, που θα θυμίζει άνοιξη όλο το χρόνο. Η θέση των δύο αυτών χρωμάτων δεν είναι απαραίτητο να περιορίζεται σε κλασικά διακοσμημένους χώρους. Ο συνδυασμός αυτός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στη minimal φιλοσοφία διακόσμησης.

ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ

Σκεφτείτε πόση ηρεμία και γαλήνη σε ένα θαλασσινό τοπίο όπου ο συνδυασμός του μπλε και του γαλάζιου στον ουρανό και την θάλασσα ασκεί μια απίστευτα χαλαρωτική επίδραση στην ψυχολογία σας. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον χαλαρό συνδυασμό στο εσωτερικό του σπιτιού σας μπορείτε να μεταφέρετε τα παραπάνω συναισθήματα στα δωμάτια όπου τα έχετε περισσότερο ανάγκη, όπως στην κρεβατοκάμαρα. Χρησιμοποιήστε το λευκό, που θα πλησιάζει προς το γαλάζιο, αποτελεί την ιδανική επιλογή σε αυτή την περίπτωση, καθώς συνδυάζει την φωτεινότητα του γαλάζιου και τη αντίθεση που προκαλεί το έντονο μπλε με το λευκό. Αν πάλι θέλετε να δώσετε και μια διαφορετική πινελιά στο δωμάτιο, χωρίς όμως να αλλοιώσετε το αισθητικό αποτέλεσμα που δημιουργεί ο διαχρονικός συνδυασμός μπλε και λευκό συμπληρώστε την χρωματική παλέτα του δωματίου με λεπτομέρειες σε σκούρο καφέ και χρυσαφί χρώμα. Τοποθετήστε μπροστά απ τον λευκό τοίχο  ένα έπιπλο από σκούροχρωμο ξύλο και μπροστά από τον μπλε κάποια στοιχεία σε χρυσαφί δημιουργώντας και στις δύο περιπτώσεις διακριτικές χρωματικές αντιθέσεις, οι οποίες όμως θα κάνουν τη διαφορά.

ανακαινιση / anakainisi.com.gr

οργανωμένα… & όλα στην ώρα τους

τηλεφωνικό κέντρο 2107516111-222

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεπτείτε το site μας! Απλά κάντε κλικ εδώ

tags: συνδυασμοί χρωματων τοιχου σαλονιου, συνδυοσμοι χρωματων βιβεχρωμ, συνδυασμοι χρωματων για σαλονι, συνδυασμοι χρωματων για κρεβατοκαμαρα, συνδυασμοι χρωματων για σαλονι, συνδυαμοι χρωματων, συνδυασμοι χρωματων σαλονι Anakainisi , ανακαινίσεις , ανακαινισεις κατοικιων , αναπιτιού , ανακαινίζω , Αθήνα , anakainish spitiou , oikodomikes ergasies , anakainisi.com.gr